SNF Nostos

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION

Συζήτησεις

Nostos University 2021 Sneak Peek

Premiere

27 Ιουνίου, 2020, 19:30 - 20:30, ΚΠΙΣΝ

Nostos University 2021 Sneak Peek

Θρύλοι του Σκακιού– Πώς έχει επηρεάσει η Τεχνολογία τον Ανταγωνισμό;

Το Summer Nostos Festival καλωσορίζει με μεγάλη χαρά, για ακόμη μια φορά, τον Ρώσο θρύλο στο σκάκι ή αλλιώς τον καλύτερο σκακιστή όλων των εποχών: Garry Kasparov. Μαζί του η διεθνής «γκραν μαιτρ» του σκακιού, Judit Polgár, η νεότερη των φημισμένων αδελφών Polgár, γνωστή κι ως η καλύτερη γυναίκα σκακίστρια.

Σε αυτή τη συνάντηση, που θα μας δώσει μια πρώτη γεύση του Nostos University 2021, ο Kasparov και η Polgár θα εξετάσουν πώς η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει τον ανταγωνισμό στο σκάκι και όχι μόνο. Πρόκειται για μια συζήτηση με έμπνευση από τη θεματική του SNF Conference 2021: «Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη».

Aνακαλύψτε πώς αυτοί οι δύο θρυλικοί παίκτες αγκάλιασαν το σκάκι ως παιδιά σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που ζει σήμερα η νέα γενιά σκακιστών. Μάθετε επίσης για τα εμπόδια που ξεπέρασαν στον δρόμο προς την επιτυχία, καθώς και για τη συμβολή τους στην εξέλιξη του ανταγωνιστικού αθλητισμού.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρώην επαγγελματίας παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου, μαθηματικός και φανατικός οπαδός σκάκι, John Urschel. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε επίσης τον συνιδρυτή της ChessBase και δημοσιογράφο σκακιού, Frederic Friedel, ο οποίος εξηγεί τις εκπληκτικές ιστορικές λεπτομέρειες από την εποχή που για πρώτη φορά το σκάκι ήρθε σε επαφή με τον κόσμο των υπολογιστών. Τέλος, ο Έλληνας γκραν μαιτρ, Χριστόδουλος Μπανίκας, θα μεταφέρει τις ερωτήσεις ορισμένων από τους καλύτερους μαθητές του.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση εδώ.