SNF Nostos

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION

Τέχνες

Selected Shorts

Premiere

27 Ιουνίου, 2020 , 22:00 - 23:00, ΚΠΙΣΝ

Selected Shorts

Τέσσερις συναρπαστικές λογοτεχνικές ιστορίες που πραγματεύονται το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης και περιγράφουν το παρόν, όσο πρωτόγνωρο το ζούμε τώρα, παρουσιάζονται από το Selected Shorts, την εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά αναγνώσεων λογοτεχνικών αποσπασμάτων του Symphony Space της Νέας Υόρκης. Τα κείμενα διαβάζονται live μπροστά σε κοινό από καταξιωμένους ηθοποιούς του αμερικανικού θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης.

Με 30 χρόνια παρουσίας, το Selected Shorts αποτελεί πλέον έναν καταξιωμένο θεσμό, που αναμεταδίδεται από περισσότερους από 150 σταθμούς στις ΗΠΑ, ενώ είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή podcasts στο iTunes. Κάθε βραδιά αποτελεί μια μοναδική λογοτεχνική και καλλιτεχνική εκδήλωση, είτε πρόκειται για έργο καταξιωμένου συγγραφέα, είτε για κάποιον νέο και αναδυόμενο καλλιτέχνη.

Στο Summer Nostos Festival RetroFuture, οι ηθοποιοί Nia Vardalos, Kathleen Chalfant, Sam Underwood και Valorie Curry παρουσιάζουν τα έργα της επιλογής τους εισάγοντάς μας με τον δικό τους τρόπο στον κόσμο της περίπλοκης σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τα δημιουργήματά του.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η Valorie Curry

Τα έργα που θα διαβαστούν είναι:

Το Cat Pictures Please της Naomi Kritzer σε ερμηνεία της Nia Vardalos
Το There Will Come Soft Rains του Ray Bradbury σε ερμηνεία της Kathleen Chalfant
Το The Eyes of the Soul του Michel Faber σε ερμηνεία του Sam Underwood
Το Sci-Fi της Tracy K. Smith σε ερμηνεία της Valorie Curry

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση εδώ.