Summer Nostos FestivalSummer Nostos Festival

Παραστατικές Τέχνες

Seven to Seventh

Χορός 

24 - 30 Ιουνίου 2019, 24/6: 19.00, 25/6: 02.00, 26/7: 05.00, 27/6: 20.00, 28/6: 13.00, 29/6: 15.30, 30/6: 19.00, Όχθη Καναλιού 21α

Seven to Seventh

Μια γιγαντιαία διαδικτυακή σκηνή που απλώνεται σε διαφορετικές πόλεις και χώρες ανά τη γη θα αναδυθεί από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου, έχοντας στον πυρήνα της το Summer Nostos Festival στην Αθήνα. Οι πολίτες κάθε χώρας, ως πραγματικοί πολίτες του κόσμου, θα ξεπεράσουν τα σύνορα για χάρη της συνύπαρξης. Το Seven to the Seventh δημιουργήθηκε από το όραμα της χορογράφου Ana Sánchez-Colberg που κατάγεται από το Πουέρτο Ρίκο και του Theatre En Corps Collectif, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Oι πόλεις που πρωταγωνιστούν μέσα από τη συνομιλία του που βασίζεται στη γλώσσα του χορού είναι οι: Αθήνα (Ελλάδα), Βηρυτός (Λίβανος), Pullheim (Γερμανία), Λοζάνη (Ελβετία), Σαν Χουάν (Πουέρτο Ρίκο), Chennai (Iνδία), Τόκιο (Ιαπωνία), Μαϊάμι (Φλόριντα, ΗΠΑ), Σαν Φρανσίσκο (Καλιφόρνια, ΗΠΑ).

Το πρότζεκτ Seven to the Seventh προσκαλεί τους πολίτες σε ένα παγκόσμιο χορό κατά τη διάρκεια επτά ημερών με τη βοήθεια που προσφέρει η χρήση νέων τεχνολογιών. Ένας χορός με άλλους μέσα στην κοινότητά μας, σε απομονωμένες περιοχές, σε διάφορα σημεία ανά τον πλανήτη, που έχει στόχο να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο «εμείς». Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να ανακαλύψουν αυτή τη συλλογική δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να τη συναντήσουν ζωντανά κατά τη διάρκεια των επτά ημερών. Να τη δουν μία ή όσο περισσότερες φορές επιθυμούν, αλλάζοντας οπτική γωνία και να ακούσουν το ηχητικό θέμα. Να συνδεθούν με οποιαδήποτε από τις διεθνείς δράσεις που θα συμβαίνουν ταυτόχρονα, να λάβουν μέρος στον χορό και να αποτυπώσουν την εμπειρία μέσω των κινητών τηλεφώνων τους. Να μοιραστούν την εμπειρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη σχετική ιστοσελίδα και να συνεισφέρουν στο ζωντανό αρχείο του έργου (φωτογραφίες, βίντεο, γραπτά, ηχογραφήσεις). Να γίνουν ενεργό μέρος της δημιουργίας και της ζωής του Seven to the Seventh. Πολλαπλοί χώροι μέσα στο ΚΠΙΣΝ θα μεταμορφωθούν σε μια σύγχρονη Πνύκα. Οι πολίτες της Αθήνας ως πολίτες του κόσμου θα συνδεθούν με άλλες πόλεις σε ολόκληρη την υφήλιο. Η κάθε πόλη θα γίνει ένας φάρος ενότητας και θα δείξει νέους τρόπους για να αγκαλιάσουμε τον πολύπλοκο κόσμο μας.

Η Ana Sánchez-Colberg από το Πουέρτο Ρίκο είναι χορογράφος, χορεύτρια, ερευνήτρια, συγγραφέας και εκπαιδευτικός του χορού. Το 1989 ίδρυσε το Theatre en Corps Collectif, μια πολυβραβευμένη ομάδα χοροθεάτρου που έχει περιοδεύσει εκτενώς και έχει λάβει θετικές κριτικές διεθνώς. Η Sánchez-Colberg διδάσκει σε μερικές από τις κορυφαίες σχολές του κόσμου, ενώ έχει διευθύνει αρκετά φεστιβάλ, εργαστήρια και σεμινάρια χορού στην Ευρώπη και την Αμερική. Πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Συντελεστές:
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ana Sánchez-Colberg
Σύνθεση και Σχεδιασμός Ήχου: Λάμπρος Πηγούνης
Δραματουργία: Ιωάννα Τζαρτζάνη
Συμμετέχουν: Ντέμη Παπαθανασίου, Εριφύλη Δρακοπούλου, Κωνσταντίνος Αναστασιάδης

Ημερολόγιο

24/6: 19.00
25/6: 02.00
26/7: 05.00
27/6: 20.00
28/6: 13.00
29/6: 15.30
30/6: 19.00


Τις παραπάνω ώρες μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση σε live streaming εδώ